Tai Chi Logo

Tai Chi Chuan    Chi Kung    Program    ITCCA    Kontakt  
kalendarpočetni kursseminari

 

Seminari

Taoističke vežbe za zdravlje

Taoističke vežbe za zdravlje i opuštanje se sastoje od skupa pojedinačnih vežbi koje se ponavljaju određen broj puta. Njihov osnovni cilj je da poboljšaju funkcionisanje energetskih meridijana, cirkulaciju krvi,da ojačaju ligamente i mišiće kao i da povećaju svesnost tela i prostora u kom se krećemo. 

Meditacija i taoistička samomasaža

Meditacija je jednostavna i pragmatična praksa koja nam pomaže da smirimo i treniramo um i da iznesemo na površinu urođenu otvorenost, toplinu, mirnoću i hrabrost. Korektna sedeća pozicija, opuštanje celog tela, ispravno disanje u kombinaciji sa samomasažom određenih akupunkturnih tačaka čine program ove radionice.
 

Unutrašnji Qiqong & Tai chi chuan

Unutrašnji Qiqong je usmeren na razvoj unutrašnje strukture tela (“core energy”). To podrazumeva dubok rad na unutrašnjem poravnanju tela, otapanje energetskih blokova, akumulisanje vitalne energije i njeno spiralno pokretanje kroz telo. Unutrašnji Qiqong ima duboke terapeutske efekte dok implementacija ovih mehanizama u spoljne pokrete čini osnovu Tai đi ćuana.Klasična tai đi ćuan forma je skup povezanih tehnika i pokreta koji aktiviraju energetske meridijane pod uslovom da se izvode korektno. Svaka pozicija u formi je energetski balansirana, tako da zastoja energije unutar meridijana I zglobova. U formi učimo pozicije i prelaze između njih.


 

Ovde se možete prijaviti za program i dobiti dodatne informacije